top of page
bovelander-foundation-fp2_edited.jpg

'Hockey is more than just a game'

Unknown.png
bovelander-foundation-fp4.jpg
2020_03_04_Hockey-flop-en-bo---blog---be
Hockey-Floris-Jan-Bovelander-Pieter-Bas-

In zijn internationale carrière als tophockeyer heeft Floris Jan Bovelander de verbindende kracht ervaren van sport en clubleven. Hij besloot die kracht in te zetten voor kinderen in kansarme gebieden in India en richtte de Bovelander Foundation op. De keuze voor India is niet toevallig. Het land stond jarenlang aan de wereldtop, hockey is er nog steeds populair. Als hockeyinternational speelde Floris Jan geregeld in India en ging van dit land houden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerlijke kans op een beter leven

De Bovelander Foundation zet zich in voor jonge mensen, die niet vanzelfsprekend een eerlijke kans krijgen op een beter leven. Met een leuk en inspirerend hockeyprogramma helpt de stichting kinderen en jong volwassenen spelenderwijs bij hun persoonlijke, sociale, sportieve en educatieve ontwikkeling. De kernwaarden van het programma zijn gendergelijkheid, respect, betrokkenheid en plezier.

De kracht van verbinding

Het programma van de Bovelander Foundation biedt een platform waarop (lokale) organisaties hun initiatieven met elkaar kunnen verbinden, bijvoorbeeld op het gebied van voeding, gezondheid en educatie. De betrokkenheid van kinderen, ouders, scholen, gemeenschap, overheid en (lokale) bedrijven zijn essentieel voor het succes van het programma.

bovelander-foundation-fp1.jpg
75BA3964-C20B-47A4-BDAA-F87F5E66D9E0_edited.jpg
IMG_0520.JPG
bottom of page