top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBovelander Foundation Hockey voor India

Eerste editie ”Hockey voor India – Bovelander Hockey Series”

Bijgewerkt op: 14 dec. 2021


Donderdag 30 juni vond de eerste editie van de Hockey voor India – Bovelander Hockey Series plaats. Samen met Rotaryclub IJmond en Hockeyclub Strawberries werd er een geweldig schoolhockeytoernooi georganiseerd onder basisscholen uit de regio Velsen.


Het doel van deze dag was natuurlijk lekker hockeyen, maar ook geld ophalen voor de Bovelander Foundation. Meer dan 200 kinderen verdeeld over acht verschillende basisscholen deden enthousiast mee aan het eerste Hockey voor India schoolhockeytoernooi. Een groot aantal vrijwilligers van Rotaryclub IJmond, Bovelander Foundation en KHC Strawberries smeerden broodjes, maakten speelschema's, regelden prijzen, organiseerden een loterij met prijzen die erg in trek waren en deden nog veel meer.

Een aantal bedrijven hebben ruimhartig bijgedragen aan de eerste editie van Hockey voor India. Daarnaast zamelden de deelnemende leerlingen via een QR-code geld in bij familie en bekenden. Elke school had een eigen QR-code. De school die het hoogste bedrag ophaalde kreeg bezoek van Floris Jan Bovelander. Aan het einde van de dag werd er een cheque uitgereikt door wethouder Bram Diepstraten aan Floris Jan met een prachtig bedrag van €5.045,-!


Lespakket De afgelopen maanden zijn we achter de schermen hard bezig geweest om een volledig school lespakket te maken voor basisschoolkinderen, over hockey en India. De kinderen leren hier bijvoorbeeld over hoe kinderen in India hockeyen en wat de verschillen tussen hockeyen in Nederland en India zijn. Maar ook over de hockeygeschiedenis van India.

Van de scholen die meededen aan het schoolhockeytoernooi op Hockeyclub Strawberries werd onder de geïnteresseerde scholen dit school lespakket meegegeven. Daarnaast hebben alle kinderen het eerste Hockey voor India magazine meegekregen.

Samenwerking Dit initiatief is een perfect voorbeeld van wat er ontstaat als we samenwerken met verschillende instanties, zoals de Rotaryclub. We kunnen een prachtig evenement organiseren wat enorm leerzaam (en vooral heel leuk) is voor kinderen en tegelijkertijd een mooie samenwerking biedt met een Rotaryclub.

Doordat deze eerste editie van de Hockey voor India – Bovelander Hockey Series zo goed is verlopen hopen we dit nog vaker én samen met meer Rotaryclubs te organiseren. Heeft u als Rotaryclub interesse in een samenwerking met de Bovelander Foundation en het Hockey voor India project, dan kunt u contact opnemen via: info@bovelanderfoundation.com22 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page