top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBovelander Foundation Hockey voor India

Tweede schoolhockeytoernooi in Velsen op 27 mei 2022

Nieuws

Vrijdag 27 mei vond het tweede schoolhockeytoernooi plaats in Velsen. In samenwerking met Rotary IJmond en hockeyclub KHC Strawberries werd het toernooi georganiseerd voor basisschoolleerlingen van groep 5 & 6 en 7 & 8 uit de regio Velsen. Dit jaar deden er meer dan 200 kinderen mee.

Doel

Het doel is natuurlijk dat de kinderen van verschillende scholen plezier hebben en ervaren hoe leuk het is om samen te hockeyen en om te strijden voor het kampioenschap. Maar met dit schoolhockeytoernooi is het doel ook om geld op te halen voor Bovelander Foundation waarmee zij helpen aan een betere toekomst voor kansarme kinderen en jongvolwassenen in India.

Dankzij veel vrijwilligers van Rotary IJmond, KHC Strawberries en de Bovelander Foundation is het een succesvol toernooi geworden. Zij maakten het speelschema, regelden prijzen, organiseerden een loterij met veel leuke prijzen. Op de dag zelf hielp iedereen met de op- en afbouw en waren ze druk bezig om broodjes te smeren voor alle kinderen.


Rotary IJmond haalde geld op en op de dag van het toernooi was er een loterij met leuke prijzen. Het is de bedoeling dat de deelnemende leerlingen volgend jaar zelf ook geld gaan ophalen door bijvoorbeeld met een QR-code rond te gaan bij familie en vrienden. Daarnaast hebben bedrijven een bijdragen gegeven. Aan het einde van de dag reikte Frank Huitenga namens Rotary IJmond een cheque van maar liefst 5.000 euro uit Floris Jan Bovelander. Zo was het voor iedereen een zeer geslaagde dag, de kinderen hebben het heel erg naar hun zin gehad en de Bovelander Foundation kan met deze bijdrage weer veel kinderen helpen in India.


Doe ook mee!

Na de twee succesvolle schoolhockeytoernooien, hopen wij dat we, samen met Rotaryclubs meer schoolhockeytoernooien kunnen organiseren. Heeft u als Rotaryclub interesse in een samenwerking met de Bovelander Foundation en Hockey voor India project, dan kunt u contact opnemen via: info@bovelanderfoundation.com .


31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page